Reklama
 
Blog | Hana Elicharová

Věřte nevěřte

Americký seriál o záhadách (Beyond Belief: Fact or Fiction?) mě inspiroval zahrát si s vámi hru. Stejně jako v seriálu si můžete vyzkoušet, jestli poznáte rozdíl mezi skutečností a výmyslem. Místem činu bude ve všech případech lékárna. Otázka zní následovně: čeho se v lékárně můžete dočkat a co jsem si jen vymyslela? Kdo by si chtěl ověřit, jestli se trefil může si stáhnout soubor pdf s řešením (zde). Čísla pravdivých tvrzení od nejmenšího po největší tvoří heslo k otevření souboru. Odhalení pro všechny bude příště.

 Veškeré popsané služby, které jsou skutečné, jsem si na vlastní kůži vyzkoušela poskytovat v různých lékárnách od roku 2009 do dnes. Všechny lékárny jsou vzdálené max. 170km vzduchem od Prahy.

  1. konzultační hodiny pro veřejnost,  kde v soukromí můžete s lékárníkem probrat vše, co se léků (např. jestli vámi užívaný koktejl není moc jedovatý) a podobných témat týče
  2. shromažďování lékové historie a jiných informací (alergie na léky) o jednotlivých klientech (s jejich souhlasem)
  3. rozesílání blahopřání k narozeninám a rozvoz malých pozorností k jubileu pro klienty, kterým lékárna vede lékové záznamy
  4. měření tlaku krve
  5. možnost odebrat v lékárně určité množství léčivých přípravků a ty pak dále distribuovat
  6. rozvoz do domu (zdarma) artiklů, které v lékárně nebyly a musely se objednat
  7. mykologické poradenství (přijde houbař s košíkem do lékárny a nechá si zkontrolovat jeho obsah)
  8. půjčovna váhy pro kojence (při průjmech je dobré kontrolovat příjem i ztrátu tekutin) a inhalátorů (na překonání těžších infekcí dýchacích cest)
  9. pomoc se správným měřením a objednáváním ortéz, punčoch ap. v soukromí útrob lékárny – objednávka více různých velikostí pro jednoho pacienta, aby si mohl vybrat tu nejlépe padnoucí (ostatní se vrátí distributorovi)

V minulém článku díky mé nešikovnosti zprvu chyběla diskuse, za což se omlouvám. Dnes je ring volný a zde jsou náměty pro vás: Která služba vám připadá nejpotřebnější? Na kterou by vás v lékárně nanapadlo ani pomyslet? Jaká další vám ve výčtu chybí? A zkusili jste o nějakou v lékárně požádat – jak jste dopadli?

Reklama

Těším se na viděnou!